Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μαθήματα Ιταλικής Γλώσσας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ιταλική κυβέρνηση θα προσφέρουν δωρεάν μαθήματα Ιταλικής γλώσσας για το εαρινό εξάμηνο 2017/2018.


Το πρόγραμμα συν-χρηματοδοτείται από το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών και υλοποιείται για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η δράση αυτή στοχεύει στο να προωθήσει την πολυγλωσσία και την πολυπολιτισμικότητα και να φέρει τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε στενότερη επαφή με την Ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.


Έχουν καταγραφεί πάνω από 300 συμμετοχές φοιτητών που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, κάτι που μαρτυρεί το μεγάλο ενδιαφέρον των Ελλήνων φοιτητών για εκμάθηση ξένων γλωσσών.


Επιστημονικός υπεύθυνος έργου: Καθηγ. Α. Φωτόπουλος, Αναπληρωτής Πρύτανης, Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής.


Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου: Τσελίγκα Θεοδώρα, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας, Τμήμα Ιατρικής

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο KU Leuven και το σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Heilig Hartinstituut Heverlee του Βελγίου προτίθενται να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Ολλανδικής Γλώσσας σε επίπεδο αρχαρίων (Α1) για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Η συγκεκριμένη συνεργασία υλοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης της Ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση, της χρήσης νέων τεχνολογιών καθώς και της διακρατικής κινητικότητας και συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Sans titre

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών (ισόγειο του κτιρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης) μέσω τηλεδιασκέψεων (Skype) με καθηγητές Ολλανδικών και με τη χρήση ελεύθερης διαδικτυακής εκπαιδευτικής εφαρμογής. Επιπλέον, αυτό το μάθημα αποτελεί μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος που μελετά την αποτελεσματικότητα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ξένων γλωσσών.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα μαθήματα είναι η κατοχή πιστοποιητικού γλωσσομάθειας στην Αγγλική Γλώσσα επιπέδου τουλάχιστον Β2.

Περισσότεροι από 300 μαθητές έχουν εγγραφεί για το μάθημα!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: http://flcdutch.weebly.com/

Στοιχεία επικοινωνίας υπευθύνων της δράσης:

Δρ.Θ.Τσελίγκα-Γκαζιάνη, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας (thtselig@cc.uoi.gr)
Δρ. Λ. Ανδρέου, Αγγλικής Γλώσσας και Βιολογίας (l.andreou@cc.uoi.gr)

Ενισχύοντας τις πολύγλωσσες τάξεις - Supporting Multilingual Classrooms (18-19/3/2016)

sTANDEM - (Standardised Language Certificate for Medical Purposes)

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #feduc9 #126f9591 #240413011831