Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εβδομάδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+
«Καινοτόμοι μέθοδοι διδασκαλίας ξένων γλωσσών για ειδικούς σκοπούς»

Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

27/06/2016 – 1/07/2016

Tanya Linaker, , King’s College London
Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για επιμόρφωση και γνωριμία με την κουλτούρα σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο περιβάλλον μαζί με επαγγελματίες και καταρτισμένους συναδέλφους από διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου. Θα επαναλάβουμε την εμπειρία στο μέλλον.

20131227 195012

Kostas Stylianou, Cyprus University of Technology
Η εβδομάδα επιμόρφωσης με θέμα «Καινοτόμοι μέθοδοι διδασκαλίας ξένων γλωσσών για ειδικούς σκοπούς» ήταν μια υπέροχη ευκαιρία για τους καθηγητές γλωσσών να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες στον τομέα της διδασκαλίας μίας γλώσσας για ειδικούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και εφαρμόζοντας γλωσσικές πολιτικές στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επίσης, ήμαστε τυχεροί που λάβαμε την καλύτερη φιλοξενία από τις Ελληνίδες οικοδέσποινες.

Enrica Rossi, University of Urbino Carlo Bo
Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα αυτήν την εμπειρία σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να γνωρίσει συναδέλφους και να διδάξει σε ένα διεθνές και διαπολιτισμικό περιβάλλον. Οι οικοδέσποινές μας, η Δώρα και η Άλεξ, μας υποδέχτηκαν θερμά και οι μέρες μας εκεί πέρασαν ευχάριστα και εποικοδομητικά. Ελπίζω να συναντηθούμε την επόμενη χρονιά!

Enrica

Vicki Baker, Universitat Autonoma de Barcelona
Η εβδομάδα επιμόρφωσης στο πλαίσιο του Erasmus ήταν μια φανταστική εμπειρία τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες είχαν όλοι ισχυρά κίνητρα, γεγονός που έκανε την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών ακόμα πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα. Η Λευκάδα, ως τόπος διεξαγωγής, είναι ένα πανέμορφο νησί, πολύ όμορφο και φιλικό. Οι δύο καθηγήτριές μας, η Δώρα και η Άλεξ, ήταν υπέροχες, πολύ δεκτικές και φιλικές, άκρως ενημερωμένες και ειδικές στον τομέα τους. Θα ήθελα πάρα πολύ να επαναλάβω αυτήν την εμπειρία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Teresa Escado, Universitat Autonoma de Barcelona
Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε μία εβδομάδα επιμόρφωσης διδακτικού προσωπικού στο πλαίσιο του Erasmus και θεωρώ ότι ήταν μια απίστευτη εμπειρία από κάθε άποψη. Η Δώρα και η Άλεξ ήταν φανταστικές, με γνώσεις και αποτελούν παράδειγμα για όλους. Ανυπομονώ να έχω την ευκαιρία να ζήσω μία παρόμοια εμπειρία και στο μέλλον για τη διδασκαλία της αγγλικής για επιχειρησιακούς και ιατρικούς σκοπούς.

Angela Beverley-Gilbertson, Reutlingen University
Η εβδομάδα επιμόρφωσης διδακτικού προσωπικού στo πλαίσιo του Erasmus+ ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Η οργάνωση ήταν ομαλή και αποτελεσματική καθ’ όλη τη διάρκεια και οι Ελληνίδες οικοδέσποινες μας βοήθησαν και μας στήριξαν. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες πάνω σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων. Οι εκδρομές έδωσαν μία πρόσθετη διαπολιτισμική διάσταση στην εβδομάδα που ήταν γεμάτη πληροφορίες, ανταμείβοντάς μας ακαδημαϊκά και επαγγελματικά.

Tsvetana Mandzhukova, St Cyril and St Methodius University of Veliko Turnovo
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας επιμόρφωσης, γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους από διαφορετικές χώρες. Έμαθα καινούρια πράγματα και μεθόδους για τη διδασκαλία μίας γλώσσας ως ξένης. Το σεμινάριο ήταν τέλεια οργανωμένο. Οι δασκάλες μας, η Δώρα και η Άλεξ, ήταν καλά προετοιμασμένες, οι διαλέξεις τους ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και κέντρισαν το ενδιαφέρον όλων μας. Οι δύο εκδρομές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως επίσης και τα απογεύματα που περάσαμε όλοι οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο μαζί, μας βοήθησαν να κάνουμε καινούριες φιλίες και να νιώσουμε ότι γνωριζόμαστε μεταξύ μας εδώ και πολύ καιρό. Το σεμινάριο ήταν υπέροχο και θα παραμείνει μια αξέχαστη εμπειρία για μένα.

Tsveti

Velin Petrov, St Cyril and St Methodius University of Veliko Turnovo
Στη Λευκάδα συνάντησα συναδέλφους από διαφορετικές χώρες και έμαθα πολλά για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε διεθνές επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας επιμόρφωσης, κάναμε καινούριες και συμμετείχαμε σε ενδιαφέρουσες εκδρομές. Η Άλεξ και η Δώρα ήταν υπέροχες. Οι διαλέξεις τους ήταν ενδιαφέρουσες. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία την Άλεξ, τη Δώρα, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον κ. Γεώργιο Καψάλη, τον Αποστόλη και τη Βάνια! Όλα ήταν εξαιρετικά και θα ήθελα να ξαναπάω στο σεμινάριο.

Velin

1

Irene Khng, Ngee Ann Polytechnic
Η εβδομάδα επιμόρφωσης προσέφερε πλούσιες πληροφορίες για επίκαιρα θέματα σχετικά με τη διδασκαλία μιας γλώσσας ως ξένης. Η Δώρα και η Άλεξ μοιράστηκαν μαζί μας την έρευνά τους και τις επαγγελματικές τους εμπειρίες, κάτι το οποίο πιστεύω ότι ήταν χρήσιμο για όλους. Μας πρόσφεραν απλόχερα τον χρόνο, τη φιλοξενία και την ευγένειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Περάσαμε πέντε μέρες αφιερωμένες σε θέματα σχετικά με τη διδασκαλία μιας γλώσσας ως ξένης αποκτώντας ταυτόχρονα σημαντικές πολιτιστικές εμπειρίες.

DSC 5870

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #feduc9 #126f9591 #240413011831