Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχαν στο 1ο Συνέδριο του Εθνικού Πρωταθλήματος Γλωσσών στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, η κ. Αλεξάνδρα Γαλάνη, Ε.Ε.Π. ελληνικής γλώσσας ως ξένης, και η κ. Θεοδώρα Τσελίγκα, Ε.Ε.Π. αγγλικής γλώσσας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ήταν προσκεκλημένες ομιλήτριες στο συνέδριο «Πρόσφατες εμπειρίες και νέες προκλήσεις στην εκμάθηση και διδασκαλία γλωσσών» που διοργανώθηκε από τις 16-17/02/2017 στη Σχολή Ξένων Γλωσσών και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο Carbo Bo (Ιταλία) στο πλαίσιο του Εθνικού Πρωταθλήματος Γλωσσών (Ε.Π.Γ.).

Το Ε.Π.Γ. διοργανώνεται εδώ και εφτά (7) χρόνια. Φέτος για πρώτη φορά συμμετείχαν περισσότεροι από 14.000 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ιταλία και συναγωνίστηκαν σε μία από τις τέσσερις γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά. Οι τρεις πρώτοι σε κάθε γλώσσα κερδίζουν έπαθλα ενώ ο πρωταθλητής εξασφαλίζει υποτροφία για τον πρώτο χρόνο σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο. Σκοπός του πρωταθλήματος είναι η προώθηση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης σε εθνικό επίπεδο στην Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται συνέδριο στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επιμορφωθούν σε επίκαιρα ζητήματα γλωσσικής εκπαίδευσης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Enrica Rossi, Διευθύντρια του Κέντρου Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Ουρμπίνο για την πρόσκληση, που ελπίζουμε να αποτελέσει επιπλέον εφαλτήριο ανάπτυξης μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

           

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #feduc9 #126f9591 #240413011831