Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ2425289 1 original

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (http://flc.unit.uoi.gr) διοργανώνει ένα καινούργιο πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης Τούρκικης Γλώσσας. Ο στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει για πρώτη φορά μαθήματα Τούρκικων σε επίπεδο αρχαρίων (Α1-A2) στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα μαθήματα διδάσκονται από τον διδακτορικό φοιτητή Emre Akinci (Erasmus+ student, Sakarya University) κάθε Τρίτη, 13.00-16.00 στην Αίθουσα 222 του Κέντρου Ξένων Γλωσσών (Ισόγειο Κεντρικής Βιβλιοθήκηςδίπλα από το κυλικείο).  Σύγχρονες διδακτικές μεθοδολογίες με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και online γλωσσικών πόρων θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.  

Όσοι φοιτητές/-τριες ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας στον παρακάτω σύνδεσμο το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTeIDC4N_E5pWfNRB_5FxX2Qylc03kQmbglahO4SSIjq1HWw/viewform 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε δείτε την επισυναπτόμενη ανακοίνωση.

Με εκτίμηση,

η υπεύθυνη του προγράμματος,

Θ. Τσελίγκα

Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας   

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών διοργανώνει νέο πιλοτικό μάθημα για προετοιμασία της αγγλικής εξέτασης του IELTS Academic για το εαρινό εξάμηνο 2017-2018. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές του Τμήματος Επιστημών Υγείας.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στα μέσα του Μαρτίου 2018 και ολοκληρώνονται τον Ιούνιο του 2018. Θα υπάρξουν 2 τμήματα που θα περιλαμβάνουν συνολικά περίπου 60 φοιτητές.

Η πιστοποίηση IELTS Academic είναι ευρέως αναγνωρισμένη για αποδοχή σε σπουδές σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και για επαγγελματικούς σκοπούς. Αποτελεί ένα επιπλέον εφόδιο για όποιον επιθυμεί να ξεκινήσει σπουδές ή να αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία σε περιβάλλοντα όπου χρησιμοποιείται η Αγγλική Γλώσσα. Επομένως, το πρόγραμμα στοχεύει να ενισχύσει τα μαθήματα Αγγλικών του Τμήματος, σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει καλύτερα τους φοιτητές για τις περαιτέρω σπουδές τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου ερευνητικού προγράμματος στο Innovating Teaching methodologies and Anxiety.

Διδάσκων: Βασίλειος Θεόδωρος Κυριάκου, ΒΑ

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος: Θεοδώρα Τσελίγκα - ΕΕΠ Αγγλικής Γλώσσας, Τμήμα Ιατρικής

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2017-2018)

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει προαιρετικά (δωρεάν) μαθήματα Ιταλικής γλώσσας για το τρέχον εαρινό εξάμηνο. Η δράση πραγματοποιείται με επιχορήγηση από το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο 2018.  Θα πραγματοποιηθούν 3 τμήματα (σε κάθε τμήμα θα γίνουν δεκτοί 30 φοιτητές-τριες) ως ακολούθως:
Τμήμα Α (Αρχάριοι): Τρίτη 13:00 –16:00
Τμήμα Β (Αρχάριοι): Πέμπτη 13:00 – 16:00
Τμήμα Γ (Μεσαίοι): Παρασκευή 13:00 – 16:00

Επιστημονικός υπεύθυνος έργου: Καθηγ. Α. Φωτόπουλος, Αναπληρωτής Πρύτανη

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου: Τσελίγκα Θεοδώρα, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας, Τμήμα Ιατρικής

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΏΝ ΥΓΕΙΑΣ.

Κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου (2017-2018) το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργάνωσε μαθήματα εξάσκησης προφορικών δεξιοτήτων για τους φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας και αφορούσε θέματα σχετικά με την επιστήμη τους. Εμπνευστής του προγράμματος ήταν η κ. Julia Ziener από το Πανεπιστήμιο του Regensburg (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), η οποία πραγματοποίησε την πρακτική της στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Π.Ι. και τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στη Γλωσσολογία. Ακαδημαϊκή συντονίστρια του προγράμματος ήταν η Δρ. Θ. Τσελίγκα (Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας στο Τμήμα Ιατρικής).

Από τις αρχές Οκτωβρίου έως και τα μέσα Δεκεμβρίου 2017 μικρές ομάδες φοιτητών από το Τμήμα Ιατρικής καθώς και από το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών συζητούσαν σε εβδομαδιαία βάση σύγχρονα και καίρια θέματα ιατρικού και βιολογικού ενδιαφέροντος, όπως: επιστήμη και γένος, ψυχική υγεία, εμβολιασμός, ευθανασία, κ.α. εξασκώντας τις προφορικές τους δεξιότητες στην Αγγλική Γλώσσα.
Το ενδιαφέρον των φοιτητών ήταν αρκετά μεγάλο ενώ στο τέλος αξιολόγησαν ιδιαίτερα θετικά τη συγκεκριμένη δράση στα ερωτηματολόγια αξιολόγησης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Julia Ziener η οποία, μάλιστα, συγκέντρωσε και οργάνωσε και πλούσιο πολυμεσικό υλικό για το εν λόγω μάθημα, το οποίο είναι διαθέσιμο εδώ.

Παρόμοιες δράσεις σκοπεύουμε να αναπτύξουμε και στο μέλλον και σε άλλα μαθήματα.

     

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου (2017-2018) το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργάνωσε για πρώτη φορά ένα σύντομο εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης Ισπανικών για ακαδημαϊκούς σκοπούς. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου έως και μέσα Δεκεμβρίου 2017 από τον κ. Jaime Sanz Burdiel (BA στην Ισπανική Φιλολογία του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης, MA στη Διδασκαλία Ισπανικών ως δεύτερη γλώσσα) και είχαν ιδιαίτερη επιτυχία.

Το ενδιαφέρον των φοιτητών ήταν πολύ μεγάλο και περισσότεροι από 250 φοιτητές έκαναν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Τελικά έγιναν δεκτοί περίπου 70 φοιτητές και οργανώθηκαν 3 τμήματα, δύο για το επίπεδο των αρχαρίων (Α1) και ένα για το επίπεδο των μεσαίων (Β1).
Η αξιολόγηση του προγράμματος ήταν ιδιαίτερη θετική από τους φοιτητές όλων των επιπέδων, ενώ σημαντικό είναι να τονιστεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες σημείωσαν ουσιαστική πρόοδο στο επίπεδο γλωσσομάθειάς τους σύμφωνα με τα τεστ αξιολόγησης. Ευελπιστούμε να συνεχιστεί η δράση και στα επόμενα έτη.
Ξεχωριστή μνεία ευχαριστίας θα θέλαμε να απευθύνουμε στον Jaime Sanz Burdiel, ο οποίος ενθάρρυνε τους φοιτητές και χρησιμοποίησε πολύ αποτελεσματικά καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας. Ακαδημαϊκή συντονίστρια του προγράμματος ήταν η Δρ. Θ. Τσελίγκα, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας.

   

 

Πιλοτικό μάθημα: Γλωσσική προετοιμασία για το IELTS (εαρινό εξάμηνο 2012-13)

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #feduc9 #126f9591 #240413011831