Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

images

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών θα συνεχίσει και φέτος τη διεξαγωγή μαθημάτων Ιταλικής Γλώσσας. Καθώς υπάρχουν κάποιες κενές θέσεις στο τμήμα των Μεσαίων (intermediate level, B1-B2), παρακαλούνται όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική φόρμα που ακολουθεί.
                                  ısaret
Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη, 18.00-21.00 στην Αίθουσα 222 του Κέντρου Ξένων Γλωσσών (ισόγειο κτιρίου Κεντρικής Βιβλιοθήκης). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν με email για την έναρξη των μαθημάτων ύστερα από τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας.
 
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φοιτητές σας για τη σχετική ανακοίνωση.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
 
Η υπεύθυνη του προγράμματος,
Θ. Τσελίγκα
Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας
Τμήμα Ιατρικής

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2017-2018)

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει προαιρετικά (δωρεάν) μαθήματα Ιταλικής γλώσσας για το τρέχον εαρινό εξάμηνο. Η δράση πραγματοποιείται με επιχορήγηση από το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο 2018.  Θα πραγματοποιηθούν 3 τμήματα (σε κάθε τμήμα θα γίνουν δεκτοί 30 φοιτητές-τριες) ως ακολούθως:
Τμήμα Α (Αρχάριοι): Τρίτη 13:00 –16:00
Τμήμα Β (Αρχάριοι): Πέμπτη 13:00 – 16:00
Τμήμα Γ (Μεσαίοι): Παρασκευή 13:00 – 16:00

Επιστημονικός υπεύθυνος έργου: Καθηγ. Α. Φωτόπουλος, Αναπληρωτής Πρύτανη

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου: Τσελίγκα Θεοδώρα, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας, Τμήμα Ιατρικής

Εβδομάδα Επιμόρφωσης Προσωπικού Erasmus+ 2018

Τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών και το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνουν εβδομάδα επιμόρφωσης διδακτικού προσωπικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με θέμα: «Νέες προοπτικές στη διδασκαλία και εκμάθηση ξένων γλωσσών».

 

Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο από τις 18 έως και τις 22 Ιουνίου 2018. Η επιμόρφωση απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές, επιμορφωτές καθηγητών, διευθυντές σχολείων και φοιτητές, οι οποίοι ασχολούνται με τη διδασκαλία και εκμάθηση γλωσσών, καθώς επίσης και σε μη διδακτικό προσωπικό που συμμετέχει στην οργάνωση γλωσσικών μαθημάτων, εργαστηρίων και κέντρων.

Θεματικές ενότητες.

1. Καινοτόμες μεθοδολογίες στη διδασκαλία και εκμάθηση των Ξ.Γ.

(Λέξεις-κλειδιά: CLIL, διαδικτυακά εργαλεία, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, διαπολιτισμική εκπαίδευση)

2. Κέντρα γλώσσας στην Τ.Ε.

(Λέξεις-κλειδιά: οργάνωση, χρηματοδότηση, επιμόρφωση διδασκόντων Ξ.Γ., πιστοποίηση)

3. Ξ.Γ. και διεθνοποίηση στην εκπαίδευση

(Λέξεις-κλειδιά: πολιτικές και προκλήσεις στις Ξ.Γ., δια βίου εκπαίδευση και εκμάθηση Ξ.Γ.)

4. Η διδασκαλία γλωσσών στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης

(Λέξεις-κλειδιά: Ξ.Γ. για ειδικούς σκοπούς, Ξ.Γ. για ακαδημαϊκούς σκοπούς, ελληνικά ως δεύτερη/ξένη γλώσσα, Ξ.Γ. για μετανάστες και πρόσφυγες)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου αυτού.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι τις 16/04/2018.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου 2017-18 σύντομο, εντατικό μάθημα Ισπανικών για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς.SPAIN picture

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017 και θα διδάσκονται από τον Jaime Sanz Burdiel (BA in Spanish Philology at Universidad Complutense de Madrid, MA in Teaching Spanish as a Second Language).

Θα υπάρχουν δύο Τμήματα αρχαρίων και ένα τμήμα μεσαίων με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:
Δευτέρα: 13.00-16.00, (Τμήμα Αρχαρίων1, επίπεδο Α1)
Τρίτη: 13.00-16.00, (Τμήμα Αρχαρίων2, επίπεδο Α1)
Τετάρτη: 13.00-16.00, (Τμήμα Μεσαίων, επίπεδο Β1)

Όσοι φοιτητές/-τριες ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία τους στον παρακάτω σύνδεσμο το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017, 11.00π.μ.:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfOcIkuU2JdyipjsxDnvnSMwoRsAYfUO7zicsS5Hpqnwo3fhQ/viewform

Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι από 25 ενδιαφερόμενοι ανά γκρουπ, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, 2017 και ώρα 12.30μ.μ. στο Εργαστήριο Έρευνας & Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών (Αίθουσα 213-214, Ισόγειο κτιρίου Κεντρικής Βιβλιοθήκης).
Τέλος, βασική προϋπόθεση για συμμετοχή στα μαθήματα είναι η κατοχή (εκ μέρους των φοιτητών) Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Επιπέδου Β2 στην Αγγλική Γλώσσα, που θα αποτελεί και τη γλώσσα εργασίας με τον καθηγητή Ισπανικών.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Tel: 2651005009 (Εργαστήριο Έρευνας & Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών)

Σας περιμένουμε!
Εκ μέρους του Κέντρου Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2017

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για τον Εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτριος Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για θέματα εκμάθησης γλωσσών καθώς και η προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης. Προσκεκλημένοι καθηγητές θα παρουσιάσουν προσεγγίσεις πάνω σε σχετικά θέματα ενώ ο Εορτασμός θα πλαισιωθεί και από διαδραστικές δραστηριότητες, όπως συμβαίνει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες εκείνη την ημέρα με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς γλωσσών, φοιτητές, γονείς αλλά και στους μικρούς μας φίλους.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Για να δείτε το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης, πατήστε εδώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή διάσταση στην Εκπαίδευση: Μία συνεργασία ανάμεσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του Βελγίου» που διοργανώθηκε την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017 από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του καινοτόμου προγράμματος ‘FLC DUTCH’ που υλοποιείται από το Κέντρο και αφορά τη δωρεάν εκμάθηση της Ολλανδικής γλώσσας στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αναπληρωτής Πρύτανη, Καθ. Ανδρέας Φωτόπουλος, καθώς και ο Επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου στα Ιωάννινα, κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο πρέσβης του Βελγίου κ. Marc Van den Reeck με θέμα: «Cultural and educational exchange: top down or bottom up; or both?». Την τοπική διοργάνωση υλοποίησαν η κ. Θεοδώρα Τσελίγκα, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η κ. Λευκοθέα-Βασιλική Ανδρέου, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας Β/θμιας Εκπαίδευσης, που υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Παράλληλα, ο κ. πρέσβης και ο Επίτιμος Πρόξενος συναντήθηκαν με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη, με τον οποίον συζήτησαν την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Βελγίου.

Η πολύ θετική ανταπόκριση των φοιτητών στο πρόγραμμα αλλά και όλων των συμμετεχόντων στην ημερίδα αναδεικνύει την αναγκαιότητα για τη διοργάνωση παρόμοιων δράσεων στο μέλλον, τις οποίες σκοπεύει να αναλάβει και να ενισχύσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ιωάννινα, 6 Μαρτίου 2017
Από την Πρυτανεία

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχαν στο 1ο Συνέδριο του Εθνικού Πρωταθλήματος Γλωσσών στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, η κ. Αλεξάνδρα Γαλάνη, Ε.Ε.Π. ελληνικής γλώσσας ως ξένης, και η κ. Θεοδώρα Τσελίγκα, Ε.Ε.Π. αγγλικής γλώσσας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ήταν προσκεκλημένες ομιλήτριες στο συνέδριο «Πρόσφατες εμπειρίες και νέες προκλήσεις στην εκμάθηση και διδασκαλία γλωσσών» που διοργανώθηκε από τις 16-17/02/2017 στη Σχολή Ξένων Γλωσσών και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο Carbo Bo (Ιταλία) στο πλαίσιο του Εθνικού Πρωταθλήματος Γλωσσών (Ε.Π.Γ.).

Το Ε.Π.Γ. διοργανώνεται εδώ και εφτά (7) χρόνια. Φέτος για πρώτη φορά συμμετείχαν περισσότεροι από 14.000 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ιταλία και συναγωνίστηκαν σε μία από τις τέσσερις γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά. Οι τρεις πρώτοι σε κάθε γλώσσα κερδίζουν έπαθλα ενώ ο πρωταθλητής εξασφαλίζει υποτροφία για τον πρώτο χρόνο σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο. Σκοπός του πρωταθλήματος είναι η προώθηση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης σε εθνικό επίπεδο στην Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται συνέδριο στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επιμορφωθούν σε επίκαιρα ζητήματα γλωσσικής εκπαίδευσης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Enrica Rossi, Διευθύντρια του Κέντρου Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Ουρμπίνο για την πρόσκληση, που ελπίζουμε να αποτελέσει επιπλέον εφαλτήριο ανάπτυξης μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

           

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Αγγλικά για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς» που διδάσκεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιήσαμε σύνδεση μέσω Skype με το Erasmus MC: University Medical Center Rotterdam, Holland, στις 24/11/2016. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι φοιτητές του μαθήματος είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τον Δρ. Μιχάλη Δούκα, Παθολογοανατόμο (και απόφοιτο του Τμήματος Ιατρικής του Π.Ι) καθώς και με την Δρ. M.C. Clahsen-Van Groningen, Νεφροπαθολόγο, δύο διακεκριμένους γιατρούς που εργάζονται στο Erasmus MC.

Σκοπός της επικοινωνίας ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές να χρησιμοποιήσουν την Αγγλική Γλώσσα σε ένα αυθεντικό περιβάλλον επικοινωνίας ενώ παράλληλα να ενημερωθούν για το ακαδημαϊκό και ιατρικό επαγγελματικό περιβάλλον σε ένα από τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά ιατρικά κέντρα. Και από τις δύο πλευρές υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον ενώ κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με: ιατρικές σπουδές και ειδικότητες, διαχείριση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, συχνές παθήσεις που συναντούν οι εν λόγω γιατροί σε ασθενείς, διαδικασίες μεταμόσχευσης που ακολουθούνται στο Erasmus MC, κλπ.

  aa           bb

Δρ. Μιχάλης Δούκας & Δρ. M.C. Clahsen-Van Groningen            Φοιτητές Ιατρικής του Π.Ι.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δρ. Μιχάλη Δούκα για τη βοήθεια στην υλοποίηση της δράσης και τη διάθεση να συμμετέχει ενεργά σε αυτή.

Στόχος μας είναι να συνεχιστούν παρόμοιες δράσεις στο μέλλον ώστε να οι φοιτητές μας να έχουν πρόσβαση σε «ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο» και, παράλληλα, να προωθήσουμε διεθνείς συνεργασίες με ιδρύματα του εξωτερικού.

Η διδάσκουσα,

Δρ. Θ. Τσελίγκα

Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο KU Leuven και το σχολείο Heilig Hartinstituut Heverlee του Βελγίου προτίθενται να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Ολλανδικής Γλώσσας σε επίπεδο αρχαρίων (Α1) για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17. Η συγκεκριμένη συνεργασία υλοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση, της χρήση νέων τεχνολογιών και της διακρατικής κινητικότητας και συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Sans titre

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών (ισόγειο Κεντρικής Βιβλιοθήκης) μέσω τηλεδιασκέψεων (skype) με καθηγητές Ολλανδικών και με τη χρήση ελεύθερης διαθέσιμης εκπαιδευτικής εφαρμογής.

Με την ολοκλήρωση της δράσης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το εκπαιδευτικό προσωπικό των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Βελγίου.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα μαθήματα είναι η κατοχή πιστοποιητικού γλωσσομάθειας στην Αγγλική Γλώσσα επιπέδου τουλάχιστον Β2.

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/-τριες να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο έως τις 10 Νοεμβρίου 2016. Θα τηρηθεί σειρά προτεραίοτητας.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfooQtCcjBlc29c_drAg9ruLAUem_GhkidtDYPpCpoSTtE5iQ/viewform 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: http://flcdutch.weebly.com/ 

Οι υπεύθυνες της δράσης:

Δρ.Θ.Τσελίγκα-Γκαζιάνη, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας, (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Δρ. Λ. Ανδρέου, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας,(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #feduc9 #126f9591 #240413011831