Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ομιλία της προσκεκλημένης καθηγήτριας κας Vaida Žegunienė

από το Πανεπιστήμιο KLAIPĖDA UNIVERSITY (Λιθουανία), με θέμα:

Successful Cross-cultural Communication - Prerequisite of a Global Citizen

 

Τετάρτη 3 Απριλίου, 2019

11.00 – 13.00

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει η προσκεκλημένη καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, κα. Vaida Žegunienė, από το Πανεπιστήμιο KLAIPĖDA της Λιθουανίας, με θέμα: “Successful Cross-cultural Communication - Prerequisite of a Global Citizen”.

Τα επιμέρους ζητήματα που πραγματεύεται η ομιλία της αφορούν τις ακόλουθες ενότητες:

 

  • A profile of global citizen
  • Short review of a communication process.
  • Understanding of a concept “culture”
  • Culture + communication - intercultural communication
  • Cross-cultural competence and its peculiarities
  • How to be successful in the global arena

H ομιλία θα πραγματοποιηθεί (στην Αγγλική Γλώσσα) την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, στις 11.00 – 13.00, στην Αίθουσα 222 του Κέντρου Ξένων Γλωσσών (στο ισόγειο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης).  Η κα. Vaida Žegunienė επισκέπτεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο πλαίσιο της κινητικότητας προσωπικού του προγράμματος Erasmus+, καθώς το Κέντρο Ξένων Γλωσσών διαθέτει διμερή δια-πανεπιστημιακή συμφωνία με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο της Λιθουανίας.

Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Εκ μέρους του Κέντρου Ξένων Γλωσσών

Τσελίγκα Θεοδώρα

Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας - Τμήμα Ιατρικής,

Τμηματικώς Υπεύθυνη Erasmus+

για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών

 

 lithunian spekaer

SHORT BIO

Ms Vaida Žegunienė works as an English language lecturer at Klaipeda University for the last 15 years. She has participated in international projects related to poor literacy and numeracy skills development, preparing methodology and various activities for foreign language teaching/learning.  Her scientific interests are: the English language teaching methodology, innovative methods and tools used for more efficient language teaching/learning process, English for specific purposes, development of global and intercultural competences and applied linguistics.  Ms Vaida Žegunienė has recently started doctoral studies and her dissertation reveals peculiarities of global citizenship education. Besides that, Vaida likes travelling, sports and prefers activities developing personality and professional skills.

IELTS FOTO 26

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει για το εαρινό εξάμηνο 2018/19 μαθήματα προετοιμασίας για το πιστοποιητικό IELTS. Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη, 15.00 - 18.00, στην Αίθουσα 221 του Κέντρου Ξένων Γλωσσών (ισόγειο Κεντρικής Βιβλιοθήκης, δίπλα από το κυλικείο).

Τα μαθήματα απευθύνονται ΜΟΝΟ σε φοιτητές/-τριες που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Κατέχουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στην Αγγλική Γλώσσα επιπέδου Β2

- Βρίσκονται στο τελευταίο ή προτελευταίο έτος σπουδών τους και πρόκειται να αποφοιτήσουν εντός του 2019 ή του 2020.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται, πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα έως την Πέμπτη, 7/3/2019, ώρα 13.00

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfAvEoAvvNrPe_zg_xz7z4MH8bxU2BLU_R0F0EV3eHW-xbbYw/viewform

Στο μάθημα θα γίνουν δεκτοί 35 φοιτητές/-τριες. Σε περίπτωση που δηλώσουν περισσότεροι/-ες, θα διεξαχθεί κλήρωση την ίδια μέρα (δηλ. την Πέμπτη, 7/3/2019) και οι επιτυχόντες θα ειδοποιηθούν με email.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη, 13/3/2019.

Οι υπεύθυνοι του μαθήματος,

Θ. Τσελίγκα, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας

Archa Joshi, Erasmus+ Intern (MA)

flrlab.uoi@gmail.com

1 ZVYpEAxnObj7kWNnyKr nQ2018/2019 Spring Semester Foreign Language courses timetable can be find in the attachment below.    

 

Foreign Language courses timetable

 

googleformforregistrayion
Η εγγραφή για τα μαθήματα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μόλις ξεκίνησε!  Τα μαθήματα αυτά είναι προαιρετικά, δεν αποτελούν μέρος του Προγράμματος Σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και προσφέρονται δωρεάν σε όλους (φοιτητές, διοικητικό και διδακτικό προσωπικό).
 
Όποιος/-α ενδιαφέρεται, μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του στον παρακάτω σύνδεσμο, όπου μπορεί να βρει τις διαθέσιμες μέρες και ώρες των μαθημάτων. 
 
 
Κάθε τμήμα θα δεχθεί 30 συμμετέχοντες. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, θα γίνει κλήρωση την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, 2019, στις 13.00 (στο Εργαστήριο Ξένων Γλωσσών, αίθουσα 213/214, Ισόγειο Κεντρικής Βιβλιοθήκης). 
 
Σε αυτό το πρώτο στάδιο, θα μπορείτε να επιλέξετε μόνο 1 γλώσσα.
Στη συνέχεια και ανάλογα με το αν υπάρξουν κενές θέσεις, θα υπάρξει δεύτερη ανακοίνωση ώστε να μπορέσετε να δηλώσετε και δεύτερη ξένη γλώσσα.
 
Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 
Η ομάδα του Εργαστηρίου Ξένων Γλωσσών

Poster in Smaller size

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιούν «Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας με τα Κέντρα Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» (Open Day) για τους φοιτητές (ελληνόφωνους και αλλοδαπούς) και την  πανεπιστημιακή κοινότητα, σε συνέχεια των κοινών δράσεων που έχουν αναπτύξει για την προώθηση της γλωσσομάθειας. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14/02/2019 και ώρα 9.30 π.μ. - 12.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της κοινότητας από μέλη Ε.Ε.Π. και διδάσκοντες ξένων γλωσσών του Ιδρύματος για το έργο και τις δράσεις των δύο Κέντρων (π.χ. εκπαιδευτικά προγράμματα, δυνατότητες υλοποίησης πρακτικής άσκησης, ερευνητικά έργα, καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας). 

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν και 2 Workshops (με γλώσσα εργασίας την Αγγλική) στα οποία όσοι ενδιαφέρεστε, πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.  

italy greece

Άλλη μία επιτυχία για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου μας! Σας ενημερώνουμε ότι για 2η χρονιά λάβαμε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας για τη στήριξη της διδασκαλίας της Ιταλικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιό μας. Το κονδύλιο αφορά την έρευνα και δωρεάν διδασκαλία της Ιταλικής γλώσσας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ένα ακαδημαϊκό έτος.

Ήδη πραγματοποιούνται τρία (3) τμήματα διδασκαλίας Ιταλικής Γλώσσας (δύο Αρχαρίων και ένα Μεσαίων) ενώ παράλληλα διενεργείται έρευνα σε βέλτιστες διδακτικές πρακτικές ξένων γλωσσών.

Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο π. Αντιπρύτανης, καθηγ. Α. Φωτόπουλος, η στήριξη του οποίου ήταν καθοριστική τόσο στην υποβολή της πρότασης όσο και στην προώθηση και υλοποίηση του έργου.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την καθηγήτρια του προγράμματος, Δρ. Χριστίνα Μητσοπούλου, η οποία διδάσκει τα τμήματα της Ιταλικής γλώσσας με εξαιρετική επιτυχία, διεξάγοντας παράλληλα σχετική έρευνα.

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τη μελλοντική εξέλιξη του προγράμματος.

Η ακαδημαϊκή συντονίστρια του προγράμματος,

Θ. Τσελίγκα

Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας

Η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας στην Αθήνα κα. Oya Yazar και ο Υποπρόξενος κος  Oğuz Köşker επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018. Αφορμή για την επίσκεψη αποτέλεσε η πιλοτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε φοιτητές, που διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στο Κέντρο Ξένων 

48386110 1188784804610242 1518409426061492224 n

Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Γενική Πρόξενος και ο Υποπρόξενος συναντήθηκαν με τον Πρύτανη Καθ. κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθ. κ. Μηνά Πασχόπουλο, καθώς και με την κα Θ.Τσελίγκα, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας και υπεύθυνη της δράσης του Κέντρου Ξένων Γλωσσών.

Ο Πρύτανης έκανε μία αναλυτική παρουσίαση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δίνοντας έμφαση στις ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος. Η Γενική Πρόξενος εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αντιστοίχων πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Τουρκία. Όσον αφορά τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας, ώστε η διδασκαλία της να συνεχίσει να προσφέρεται σε ετήσια βάση στους φοιτητές και το προσωπικό του Ιδρύματος, στοχεύοντας μάλιστα στην απόκτηση πιστοποίησης της γνώσης των συμμετεχόντων.

images

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών θα συνεχίσει και φέτος τη διεξαγωγή μαθημάτων Ιταλικής Γλώσσας. Καθώς υπάρχουν κάποιες κενές θέσεις στο τμήμα των Μεσαίων (intermediate level, B1-B2), παρακαλούνται όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική φόρμα που ακολουθεί.
                                  ısaret
Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη, 18.00-21.00 στην Αίθουσα 222 του Κέντρου Ξένων Γλωσσών (ισόγειο κτιρίου Κεντρικής Βιβλιοθήκης). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν με email για την έναρξη των μαθημάτων ύστερα από τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας.
 
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φοιτητές σας για τη σχετική ανακοίνωση.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
 
Η υπεύθυνη του προγράμματος,
Θ. Τσελίγκα
Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας
Τμήμα Ιατρικής

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2017-2018)

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει προαιρετικά (δωρεάν) μαθήματα Ιταλικής γλώσσας για το τρέχον εαρινό εξάμηνο. Η δράση πραγματοποιείται με επιχορήγηση από το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο 2018.  Θα πραγματοποιηθούν 3 τμήματα (σε κάθε τμήμα θα γίνουν δεκτοί 30 φοιτητές-τριες) ως ακολούθως:
Τμήμα Α (Αρχάριοι): Τρίτη 13:00 –16:00
Τμήμα Β (Αρχάριοι): Πέμπτη 13:00 – 16:00
Τμήμα Γ (Μεσαίοι): Παρασκευή 13:00 – 16:00

Επιστημονικός υπεύθυνος έργου: Καθηγ. Α. Φωτόπουλος, Αναπληρωτής Πρύτανη

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου: Τσελίγκα Θεοδώρα, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας, Τμήμα Ιατρικής

Σελίδα 1 από 2
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #feduc9 #126f9591 #240413011831