Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχαν στο 1ο Συνέδριο του Εθνικού Πρωταθλήματος Γλωσσών στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, η κ. Αλεξάνδρα Γαλάνη, Ε.Ε.Π. ελληνικής γλώσσας ως ξένης, και η κ. Θεοδώρα Τσελίγκα, Ε.Ε.Π. αγγλικής γλώσσας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ήταν προσκεκλημένες ομιλήτριες στο συνέδριο «Πρόσφατες εμπειρίες και νέες προκλήσεις στην εκμάθηση και διδασκαλία γλωσσών» που διοργανώθηκε από τις 16-17/02/2017 στη Σχολή Ξένων Γλωσσών και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο Carbo Bo (Ιταλία) στο πλαίσιο του Εθνικού Πρωταθλήματος Γλωσσών (Ε.Π.Γ.).

Το Ε.Π.Γ. διοργανώνεται εδώ και εφτά (7) χρόνια. Φέτος για πρώτη φορά συμμετείχαν περισσότεροι από 14.000 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ιταλία και συναγωνίστηκαν σε μία από τις τέσσερις γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά. Οι τρεις πρώτοι σε κάθε γλώσσα κερδίζουν έπαθλα ενώ ο πρωταθλητής εξασφαλίζει υποτροφία για τον πρώτο χρόνο σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο. Σκοπός του πρωταθλήματος είναι η προώθηση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης σε εθνικό επίπεδο στην Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται συνέδριο στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επιμορφωθούν σε επίκαιρα ζητήματα γλωσσικής εκπαίδευσης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Enrica Rossi, Διευθύντρια του Κέντρου Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Ουρμπίνο για την πρόσκληση, που ελπίζουμε να αποτελέσει επιπλέον εφαλτήριο ανάπτυξης μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

           

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Αγγλικά για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς» που διδάσκεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιήσαμε σύνδεση μέσω Skype με το Erasmus MC: University Medical Center Rotterdam, Holland, στις 24/11/2016. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι φοιτητές του μαθήματος είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τον Δρ. Μιχάλη Δούκα, Παθολογοανατόμο (και απόφοιτο του Τμήματος Ιατρικής του Π.Ι) καθώς και με την Δρ. M.C. Clahsen-Van Groningen, Νεφροπαθολόγο, δύο διακεκριμένους γιατρούς που εργάζονται στο Erasmus MC.

Σκοπός της επικοινωνίας ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές να χρησιμοποιήσουν την Αγγλική Γλώσσα σε ένα αυθεντικό περιβάλλον επικοινωνίας ενώ παράλληλα να ενημερωθούν για το ακαδημαϊκό και ιατρικό επαγγελματικό περιβάλλον σε ένα από τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά ιατρικά κέντρα. Και από τις δύο πλευρές υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον ενώ κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με: ιατρικές σπουδές και ειδικότητες, διαχείριση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, συχνές παθήσεις που συναντούν οι εν λόγω γιατροί σε ασθενείς, διαδικασίες μεταμόσχευσης που ακολουθούνται στο Erasmus MC, κλπ.

  aa           bb

Δρ. Μιχάλης Δούκας & Δρ. M.C. Clahsen-Van Groningen            Φοιτητές Ιατρικής του Π.Ι.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δρ. Μιχάλη Δούκα για τη βοήθεια στην υλοποίηση της δράσης και τη διάθεση να συμμετέχει ενεργά σε αυτή.

Στόχος μας είναι να συνεχιστούν παρόμοιες δράσεις στο μέλλον ώστε να οι φοιτητές μας να έχουν πρόσβαση σε «ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο» και, παράλληλα, να προωθήσουμε διεθνείς συνεργασίες με ιδρύματα του εξωτερικού.

Η διδάσκουσα,

Δρ. Θ. Τσελίγκα

Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας

thtselig@cc.uoi.gr

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο KU Leuven και το σχολείο Heilig Hartinstituut Heverlee του Βελγίου προτίθενται να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Ολλανδικής Γλώσσας σε επίπεδο αρχαρίων (Α1) για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17. Η συγκεκριμένη συνεργασία υλοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση, της χρήση νέων τεχνολογιών και της διακρατικής κινητικότητας και συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Sans titre

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών (ισόγειο Κεντρικής Βιβλιοθήκης) μέσω τηλεδιασκέψεων (skype) με καθηγητές Ολλανδικών και με τη χρήση ελεύθερης διαθέσιμης εκπαιδευτικής εφαρμογής.

Με την ολοκλήρωση της δράσης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το εκπαιδευτικό προσωπικό των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Βελγίου.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα μαθήματα είναι η κατοχή πιστοποιητικού γλωσσομάθειας στην Αγγλική Γλώσσα επιπέδου τουλάχιστον Β2.

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/-τριες να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο έως τις 10 Νοεμβρίου 2016. Θα τηρηθεί σειρά προτεραίοτητας.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfooQtCcjBlc29c_drAg9ruLAUem_GhkidtDYPpCpoSTtE5iQ/viewform 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: http://flcdutch.weebly.com/ 

Οι υπεύθυνες της δράσης:

Δρ.Θ.Τσελίγκα-Γκαζιάνη, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας, (thtselig@cc.uoi.gr)
Δρ. Λ. Ανδρέου, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας,(lefkothea.andreou@gmail.com)

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, στις 14.00 το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει ενημέρωση στο Εργαστήριο Έρευνας κι Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών (Αίθουσα 213-214, Ισόγειο Κτιρίου Κεντρικής Βιβλιοθήκης) σχετικά με τη χρήση λογισμικού που διαθέτει για την ενίσχυση εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας.

Η εκμάθηση υποστηρίζεται μέσα από την πρόσβαση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (TELL ME MORE), η οποία είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες και βασίζεται στην μέθοδο της αυτοδιδασκαλίας.

Εβδομάδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+
«Καινοτόμοι μέθοδοι διδασκαλίας ξένων γλωσσών για ειδικούς σκοπούς»

Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

27/06/2016 – 1/07/2016

Ολοκλήρωση Εβδομάδας Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Καινοτόμοι μέθοδοι διδασκαλίας ξένων γλωσσών για ειδικούς σκοπούς» 

Σελίδα 2 από 2
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #feduc9 #126f9591 #240413011831