Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Έκθεση αφίσας KOMPLETT KAFKA

Με αφορμή το επετειακό έτος 2024 για τον Franz Kafka, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο ενός από τους σημαντικότερους γερμανόφωνους συγγραφεις του 20ου αιώνα, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων φιλοξενεί την έκθεση αφίσας KOMPLETT KAFKA του καλλιτέχνη Nicolas Mahler που συνδιοργανώνουν το Goethe-Institut και το Literaturhaus Stuttgart

Ο Mahler αναδεικνύει τη ζωή και το έργο του Kafka με τρόπο απαράμιλλα πνευματώδη και καυστικό, ενώ δεν διστάζει να αγγίξει και ορισμένα μεγάλα ερωτήματα: Γιατί απέτυχε το σχέδιο του Kafka να συντάξει μια σειρά φτηνών ταξιδιωτικών οδηγών; Ποιος έγραψε τη συνέχεια ενός από τα σημαντικότερα βιβλία του με τίτλο «Η επαναμεταμόρφωση του Γκρέγκορ Σάμσα»; Και τι κρύβεται πίσω από την ιστορία με τη «λευκή σκλάβα»; Μέσα από την έκθεση- βιογραφία σε κόμικ, μπορεί ο επισκέπτης να βυθιστεί εικονικά στον μυστηριώδη κόσμο του Κάφκα! (Πηγή: Εκδόσεις Suhrkamp/Goethe Institut Athen).

Η έκθεση θα εκτίθεται για το διάστημα από 20.05.24 έως 20.06.24 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

2024 Kafka poster

60 years

Η Σχολή Καλών Τεχνών σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Institute for Art & Design Studies του HBK Essen, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνουν Εβδομάδα Γερμανόφωνου Κινηματογράφου
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα από 20 έως και 25 Μαΐου 2024 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Πανεπιστημιούπολης. Την εκδήλωση υποστηρίζουν η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Ινστιτούτο Γκαίτε καθώς και το Epirus Film Office της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Θα προβληθούν τρεις ταινίες μυθοπλασίας και τέσσερα ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους και θα υλοποιηθούν διαλέξεις, εργαστήρια και masterclasses στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά για τους/τις εισερχόμενους/ες φοιτητές/ φοιτήτριες Erasmus της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και για το μη ελληνόφωνο κοινό γενικότερα.   
Η είσοδος είναι ελεύθερη και όλες οι ταινίες θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους
Στο τέλος της ανακοίνωσης μπορείτε να βρείτε συνημμένο το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Η παρουσία σας θα είναι τιμή για εμάς. Σας περιμένουμε όλους και όλες!
 
 German film

Xριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση - "Weihnachtsfeier"

Την Τετάρτη, 13.12.2023, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης μία ξεχωριστή Xριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση - "Weihnachtsfeier" για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που παρακολουθούν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν το παραδοσιακό γερμανικό ρόφημα της Χριστουγεννιάτικης περιόδου "Glühwein", καθώς και διάφορα γερμανικά εδέσματα, όπως "Bratwurst, Currrywurst". Τέλος, στους παρισταμένους μοιράστηκαν, ως ενθύμια της εκδήλωσης, χριστουγεννιάτικες κούπες.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας για την ανταπόκριση στο κάλεσμα μας.

    German fest 1small  German fest 2 small.jpgGerman fest 3small.jpg

Εκ μέρους της ομάδας του Κέντρου Ξένων Γλωσσών,

οι διδάσκουσες

Ιωάννα Κατερίνη (ΠΕ07)

Μαριλένα Ζώη (ΠΕ07)

 

Αποτελέσματα επιλογής συμμετεχόντων για τα ιταλικά και τα ρωσικά (ακαδ. έτος 2022/2023)

Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας,

σας ευχαριστούμε θερμά για το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σας να συμμετάσχετε στα μαθήματα ιταλικών και ρωσικών που θα διεξαχθούν άλλη μία φορά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.  Σήμερα σας ανακοινώνουμε τα αποτέλεσματα.

ΡΩΣΙΚΑ

Οι αιτήσεις για την εκμάθηση ρωσικών έφθασαν σχεδόν τις 300 (!), και τελικά ΟΛΟΙ όσοι δήλωσαν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα. Οι ρώσοι διδάσκοντες θα επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ με τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δήλωσαν στη φόρμα συμμετοχής.

ΙΤΑΛΙΚΑ

Όσον αφορά τα ιταλικά, για άλλη μια χρονιά οι αιτήσεις ενδιαφέροντος ξεπέρασαν τις 1000 (!).

Όσοι συμπλήρωσαν αίτηση συμμετοχής για τα επίπεδα Α1+ και πάνω (δηλ. Α1+, Β1, Β2), ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ καθώς υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις.

Για τα 2 νέα τμήματα αρχαρίων (Α1) πραγματοποιήθηκε κλήρωση τα αποτελέσματα της οποίας μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ. Όσοι δείτε τα ονόματά σας στα αντίστοιχα τμήματα, ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΓΕΙ. Η διδάσκουσα των ιταλικών θα επικοινωνήσει ΑΜΕΣΑ μαζί σας (στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε) ώστε να ξεκινήσετε τα μαθήματα δια ζώσης. Όσοι ΔΕΝ δείτε τα ονόματά σας στη συγκεκριμένη λίστα, σημαίνει ότι δεν κληρωθήκατε. Ελπίζουμε στο μέλλον να ξανακάνετε αίτηση και να επιλεγείτε σε ένα από τα μαθήματά μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους και όλες για το ενδιαφέρον σας. Καλή επιτυχία στα μαθήματά σας!

Με εκτίμηση,

Θ. Τσελίγκα, Α. Δούβαλη, Τ.Alexandrova

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι οι φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής μας, Παναγιώτης Γκεσούλης (αρχηγός της ομάδας), Αθανάσιος Μπαρμπέρης και Ερωτόκριτος Ρομποτής, με την καθοδήγηση της διδάσκουσας Θεοδώρας Τσελίγκα (Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας), συμμετέχουν στην 4η Ολυμπιάδα Αγγλικών για Ιατρικούς Σκοπούς, 2022. Η Ολυμπιάδα διοργανώνεται από τα Πανεπιστήμια της Ρωσίας: I.M. Sechenov First Moscow State Medical University (Sechenov University), Ural State Medical University (USMU) και Prof. V.F. Voino-Yasenetsky Krasnoyarsk State Medical University (KrasSMU), και σε αυτήν κάθε χρόνο συμμετέχουν αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι φοιτητές συμμετέχουν ως ομάδα (team contest) και στο πλαίσιο του διαγωνισμού δημιούργησαν ένα σύντομο βίντεο περίπου 5 λεπτών στην αγγλική γλώσσα, προωθώντας την πόλη, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς και το Τμήμα Ιατρικής στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική Ιατρική Σχολή συμμετέχει σε αυτήν την Ολυμπιάδα και θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την εν λόγω δράση, καθώς συμβάλλει στην εξωστρέφεια του πανεπιστημίου, διεθνοποίηση του Τμήματος και ανάπτυξη διαπανεπιστημιακών σχέσεων με αναγνωρισμένες ιατρικές σχολές του εξωτερικού.

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε στο YouTube στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Wdv0BnDlf_c&t=1s

Επίσης είναι διαθέσιμο για αποθήκευση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/1bO4eK1c_qHKs0kr8qxz5cIuvI1p77AuX/view?usp=sharing

 Ευχόμαστε στην ομάδα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

#medengolymp

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε να προσλάβει Ακαδημαϊκό Υπότροφο για τη διδασκαλία του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και να καλύψει τις ανάγκες των κάτωθι Τμημάτων:
- Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών
- Ιστορίας και Αρχαιολογίας (νέο πρόγραμμα σπουδών)
- Χημείας
-Λογοθεραπείας

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε δείτε το επισυναπτόμενο έγγραφο.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
“The Italian National Language Olympics:
One challenge, Two responses in times of COVID-19 crisis”

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2021

12.00μ.μ.

Enrica Rossi imageProf. Enrica Rossi

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας προσκαλούμε στη διαδικτυακή ομιλία που θα πραγματοποιήσει η προσκεκλημένη καθηγήτρια, κα. Enrica Rossi, Διευθύντρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Urbino Carlo Bo (Ιταλία) με θέμα: “The Italian National Language Olympics: One challenge, Two responses in times of COVID-19 crisis”.

Η κα Enrica Rossi είναι Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στη Σχολή Ξένων Γλωσσών και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Urbino Carlo Bo της Ιταλίας, όπου επίσης διευθύνει το Πανεπιστημιακό Κέντρο Γλωσσών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αγγλική γλώσσα ως Lingua Franca, στη διαπολιτισμική επικοινωνία και σε θέματα γλωσσικής πολιτικής στα πανεπιστημιακά κέντρα γλωσσών. Είναι η επιστημονική και ακαδημαϊκή συντονίστρια των Εθνικών Γλωσσικών Ολυμπιακών Αγώνων, μία δράση που έχει αναγνωριστεί επισήμως από το ιταλικό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας ως ένα πρόγραμμα προώθησης της ακαδημαϊκής αριστείας στα σχολεία.

Η κα Enrica Rossi επισκέπτεται το Πανεπιστήμιό μας στο πλαίσιο της διμερούς Erasmus+ συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ του Κέντρου Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του αντίστοιχου Κέντρου του Πανεπιστημίου Urbino Carlo Bo. Παράλληλα, η κα Enrica Rossi θα απευθυνθεί και στους φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα ιταλικής γλώσσας στο Κέντρο μας, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας για τη στήριξη της διδασκαλίας της Ιταλικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιό μας, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον καθηγ. Κ. Πασχόπουλο, Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, αλλά και στα ιταλικά, όπου απαιτείται, μέσω της πλατφόρμας MsTeams και είναι ανοιχτή σε όλους. Η ομάδα στο MsTeams ονομάζεται: Talk by Prof. Rossi: The Italian National Language Olympics και ο κωδικός πρόσβασης είναι: 35dqx8q

Συνημμένα μπορείτε να βρείτε και τη σύνοψη της παρουσίασης.

Σας περιμένουμε όλους.
Με εκτίμηση,
Θ. Τσελίγκα
Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας, Τμ. Ιατρικής (thtselig@uoi.gr)
Συντονίστρια της ομιλίας

 

Διδασκαλία μαθημάτων Ιταλικής Γλώσσας στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αιτήσεις συμμετοχής

Σας ενημερώνουμε ότι για μία ακόμη χρονιά το Κέντρο Ξένων Γλωσσών έλαβε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας για τη στήριξη της διδασκαλίας της Ιταλικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιό μας. Με τη χρήση του εν λόγω κονδυλίου, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε για μία ακόμη χρονιά τη δωρεάν διδασκαλία των ιταλικών σε φοιτητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου μας για ένα ακαδημαϊκό έτος.

Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο π. Αντιπρύτανης, καθηγ. Α. Φωτόπουλος, η στήριξη του οποίου ήταν καθοριστική τόσο στην υποβολή της πρότασης όσο και στην προώθηση και υλοποίηση του έργου.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο που ακολουθεί στο τέλος της ανακοίνωσης το αργότερο έως και τη Δευτέρα, 15/2/2021, ώρα 14.00. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, εάν υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από όσες είναι οι διαθέσιμες θέσεις, θα γίνει κλήρωση, και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για το αποτέλεσμα της αίτησής τους.

 Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρακάτω περιγραφή των επιπέδων/τμημάτων καθώς και τις σχετικές παρατηρήσεις προτού δηλώσετε συμμετοχή.

Επίπεδο Α1 (αρχαρίων)

  • Στο επίπεδο αρχαρίων θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, σε δύο διαφορετικές ώρες (όπως θα δείτε στη φόρμα συμμετοχής). Διαθέσιμος αριθμός θέσεων: 40 ανά τμήμα. Τα τμήματα αυτά απευθύνονται σε φοιτητές που ΔΕΝ έχουν καθόλου προηγούμενη γνώση ιταλικών και είναι αρχάριοι.  Το ένα προσφερόμενο τμήμα (Τρίτη, 11.30 - 13.00) απευθύνεται ΜΟΝΟ σε ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ φοιτητές, και μόνο όσοι φοιτούν στο 1ο έτος σπουδών τους μπορούν να κάνουν αίτηση σε αυτό το τμήμα.  Πρόκειται για μία προσφορά στους πρωτοετείς μας φοιτητές, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βιώσουν πλήρως τη χαρά της φοιτητικής ζωής, κι ευελπιστούμε αυτό το πρόγραμμα να αποτελέσει μία δυνατότητα ευρύτερης επικοινωνίας και δικτύωσης.  Το δεύτερο διαθέσιμο τμήμα (Τρίτη, 17.30 - 19.00) απευθύνεται ΜΟΝΟ σε φοιτητές 2ου ή μεγαλύτερου έτους καθώς και σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, που είναι επίσης αρχάριοι.

Επίπεδο Α2 (βασική γνώση)

  • Στο επίπεδο αυτό θα συνεχίσει η λειτουργία του τμήματος που υπάρχει από πέρυσι και απευθύνεται σε φοιτητές/μέλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ήδη έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα ιταλικών και έχουν κατακτήσει το επίπεδο Α1, δηλ. τη στοιχειώδη γνώση. Διαθέσιμος αριθμός θέσεων: 30.  Οι νέοι συμμετέχοντες θα ενταχθούν στο τμήμα με τους ήδη προϋπάρχοντες φοιτητές/μέλη.  Όσοι συμμετέχουν από πέρυσι και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το μάθημα και τις τελικές εξετάσεις, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να κάνουν εκ νέου αίτηση για το τμήμα αυτό. 

Επίπεδο Β1 (μέτρια γνώση)

  • Στο επίπεδο αυτό θα συνεχίσει η λειτουργία του τμήματος που υπάρχει από πέρυσι και απευθύνεται σε φοιτητές που ήδη έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα ιταλικών και έχουν κατακτήσει το επίπεδο Α2, δηλ. τη βασική γνώση. Διαθέσιμος αριθμός θέσεων: 30.  Οι νέοι συμμετέχοντες θα ενταχθούν στο τμήμα με τους ήδη προϋπάρχοντες φοιτητές/μέλη.  Όσοι συμμετέχουν από πέρυσι και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το μάθημα και τις τελικές εξετάσεις, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να κάνουν εκ νέου αίτηση για το τμήμα αυτό.    

 Επίπεδο Β2 (καλή γνώση)

  • Στο επίπεδο αυτό θα συνεχίσει η λειτουργία του τμήματος που υπάρχει από πέρυσι και απευθύνεται σε φοιτητές που ήδη έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα ιταλικών και έχουν κατακτήσει το επίπεδο Β1, δηλ. τη μέτρια γνώση. Διαθέσιμος αριθμός θέσεων: 30.  Οι νέοι συμμετέχοντες θα ενταχθούν στο τμήμα με τους ήδη προϋπάρχοντες φοιτητές/μέλη.  Όσοι συμμετέχουν από πέρυσι και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το μάθημα και τις τελικές εξετάσεις, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να κάνουν εκ νέου αίτηση για το τμήμα αυτό. 

Σημαντικές Παρατηρήσεις

Α) Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκμάθησης ιταλικής γλώσσας θα διαρκέσει 1 χρόνο, δηλ. τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κατά το εαρινό εξάμηνο του 2020-21 καθώς και το χειμερινό εξάμηνο του 2021-22 (με ημερομηνία έναρξης 22 Φεβρουαρίου 2021).  Ως εκ τούτου, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι θα έχουν ενεργή φοιτητική/ακαδημαϊκή ταυτότητα έως και το τέλος του χειμερινού εξαμήνου του 2021-22.

Β) Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κατ’ αρχήν ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ μέσω MsTeams, μέχρι να καταστεί εφικτή η δια ζώσης παρακολούθηση.  Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στις Αίθουσες του Κέντρου Ξένων Γλωσσών (ισόγειο Κεντρικής Βιβλιοθήκης Παν/ιου Ιωαννίνων).

Β) Όλα τα παραπάνω μαθήματα είναι προαιρετικά και δεν αποτελούν μέρος του προγράμματος σπουδών των Τμημάτων.  Στο τέλος, και ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση των τελικών εξετάσεων, δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών.  Εφόσον οι συμμετέχοντες το επιθυμούν, μπορούν ανάλογα με το επίπεδο γνώσης που κατακτήσουν, να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης της ιταλικής γλώσσας, απευθυνόμενοι σε φορείς πιστοποίησης.

Σύνδεσμος αίτησης για συμμετοχή στα μαθήματα ιταλικής γλώσσας:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccolNPdlWPJofvTxEZl1kTij0E5VeVCgxmZmBOJTUXBK3IjQ/viewform

Η ακαδημαϊκή συντονίστρια του προγράμματος,

Θ. Τσελίγκα (thtselig@uoi.gr)

Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας, Τμήμα Ιατρικής

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης συνεχίζουν για μία ακόμη ακαδημαϊκή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα εκμάθησης ρωσικής γλώσσας εξ αποστάσεως. Ήδη πέρυσι 25 φοιτητές και μέλη του διδακτικού/διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο μαθημάτων ρωσικής γλώσσας επιπέδου Α1 και τώρα θα συνεχίσουν με το επόμενο επίπεδο.

Φέτος θα δημιουργηθούν 2 νέα τμήματα (‘Αρχαρίων) εκμάθησης ρωσικής γλώσσας συνολικού αριθμού 38 ατόμων (19 άτομα σε κάθε Τμήμα). Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως μέσω MsTeams, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας COVID-19. Όσα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητές/-τριες, διδάσκοντες, διοικητικό προσωπικό) ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν, παρακαλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο έως και τις 12 Οκτωβρίου 2020 στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScs0knlq-cTksJm7j0SATw3CMYBIrJaWVIyGK78tTQu7R2xRA/viewform

Το μαθήματα αυτά δεν αποτελούν μέρος των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων/Σχολών (δηλ. δεν συνυπολογίζονται στον βαθμό πτυχίου των φοιτητών), όμως, με την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου, παρέχεται στους συμμετέχοντες σχετική Βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 2020 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε όλους με email.

Η γλώσσα επικοινωνίας με τη διδάσκουσα είναι η Αγγλική, καθώς η διδάσκουσα είναι ρωσικής καταγωγής. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν την Αγγλική γλώσσα σε επίπεδο τουλάχιστον Β2.

 

Η ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος,

Θ. Τσελίγκα
Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας
Τμήμα Ιατρικής

Σελίδα 1 από 3
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #feduc9 #126f9591 #240413011831